Σενάριο Δ2:  Τηλεμετάδοση Μαθήματος από Αίθουσα του ΕΚΠΑ + Μάθημα στο eClass

 

Το Σενάριο Δ2 καλύπτει την ανάγκη για μεγάλα ακροατήρια (>250). 

Συνδυάζει μάθημα στο eClass και συγχρόνως τηλεμετάδοση Μαθήματος από κατάλληλα εξοπλισμένη Αίθουσα του ΕΚΠΑ. Περισσότερα...

Συνδυάζει μάθημα στο eClass και τηλεμετάδοση Μαθήματος (http://live.uoa.gr) από Αίθουσα του ΕΚΠΑ, σύμφωνα με τις διαθέσιμες αίθουσες ανά Τμήμα και τον σχετικό χρονοπρογραμματισμό τους.

  • Χώρος διδασκαλίας: Αίθουσα εξοπλισμένη με διαδικτυακή κάμερα και μικρόφωνο.
  • Κατανομή αιθουσών στα τμήματα: δείτε Οδηγίες Πρυτανικών Αρχών
  • Σύνδεσμος παρακολούθησης: http://live.uoa.gr
  • Σύνδεσμος προγράμματος: http://schedule.uoa.gr
  • Επικοινωνία: Αποστολή email στη διεύθυνση video@noc.uoa.gr

Δείτε ακολούθως τις σχετικές οδηγίες του Κ.ΛΕΙ.ΔΙ. για την οργάνωσή τους.

Απαιτούμενες ενέργειες:

Τμήματα: Άμεση ενεργοποίηση των τμημάτων σύμφωνα με τις οδηγίες.

Κ.ΛΕΙ.ΔΙ.:

  • Έλεγχος και δοκιμή των 48 καμερών.  47 επιτυχής. Ανεπιτυχής η κάμερα του Αρεταίειου λόγω μη πρόσβαση σε αυτήν.
  • Δημιουργία 6 νέων Ιδεατών Μηχανών για εξυπηρέτηση των μεταδόσεων: Ολοκληρώθηκε (17.03.2020)
  • Ενεργοποίηση των προγραμμάτων μετάδοσης: Ολοκληρώθηκε (17.03.2020)
  • Σύνδεση πλατφόρμας delos με τους νέους streaming servers και δοκιμή (18.03.2020)
  • Πιλοτική μετάδοση από τις αίθουσες. Επιτυχής (19.03.2020)
  • Ενίσχυση των ιδεατών μηχανών με επιπλέον πόρους (επεξεργαστές, μνήμη) (20.03.2020)

Οδηγίες σχετικά με τις τηλεμεταδόσεις (σενάριο Δ2)

Αποστολἠ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ημερ. 17 Μαρτίου 2020 προς τους Προέδρους των Τμημάτων

Θέμα: Οδηγίες σχετικά με τις τηλεμεταδόσεις (σενάριο Δ2)

Αξιότιμοι Πρόεδροι,

Σχετικά με το Σενάριο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Δ2 (μεγάλα ακροατήρια): Μάθημα στο EClass + Τηλεμετάδοση Μαθήματος (https://delos.uoa.gr/opendelos/), όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τις Πρυτανικές Αρχές (https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/odigies_toy_ekpa_gia_tin_organosi_tis_ex_apostaseos_didaskalias/), το Κ.ΛΕΙ.ΔΙ ενεργοποιεί τη ζωντανή μετάδοση – όχι όμως και καταγραφή για τεχνικούς λόγους – όλων των διαδικτυακών καμερών του ιδρύματος για χρήση από όλα τα τμήματα. Σας έχει αποσταλεί η κατανομή των χώρων στα τμήματα. Οι διαδικτυακές κάμερες θα μεταδίδουν από τις 09:00 – 21:00 σε εβδομαδιαία βάση. Παρακαλούμε για τις ακόλουθες ενέργειές σας:

  1. Διαμόρφωση του νέου προγράμματος διδασκαλίας. Δεν το στέλνετε στο Κ.ΛΕΙ.ΔΙ., αλλά το αναρτάτε στον ιστότοπο του τμήματός σας προς ενημέρωση των φοιτητών/φοιτητριών σας. Επιπλέον, ο υπεύθυνος του κάθε μαθήματος ενημερώνει τους φοιτητές του μέσα από ανακοινώσεις ή συζητήσεις forums στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό μάθημα στο eclass.uoa.gr.
  2. Ενημερώνετε τους φοιτητές/φοιτήτριες σας για τα ακόλουθα:
  • Ημερομηνία έναρξης των εξ αποστάσεως διδασκαλιών για το Δ2
  • Οι διαλέξεις θα μεταδίδονται ζωντανά στο σύνδεσμο live.uoa.gr. Εάν τους ζητηθεί κωδικός για να συνδεθούν χρησιμοποιούν τον ιδρυματικό προσωπικό τους λογαριασμό, αυτόν του my-studies. Τα μαθήματα δεν καταγράφονται. Μπορούν να συνδεθούν με κινητές συσκευές, αλλά να φροντίζουν να είναι συνδεμένοι σε WiFi.
  • Ελέγχουν το νέο πρόγραμμα διδασκαλίας και συνδέονται στην αίθουσα που αναφέρει το πρόγραμμα, ακόμη και εάν η περιγραφή της μετάδοσης στο live.uoa.gr αναφέρεται σε άλλο τμήμα.

Ενδεχομένως, κάποια από τα μαθήματα να μεταδίδονται με άλλο τρόπο για τον οποίο θα πρέπει να ενημερώνονται από τα αντίστοιχα μέλη ΔΕΠ.

Οι διαδικτυακές μεταδόσεις θα είναι έτοιμες την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020. Τα τμήματα ενημερώνουν στο email video@noc.uoa.gr για την έναρξη των μαθημάτων για κάθε αίθουσα ώστε να ενεργοποιηθεί η μετάδοση. Ενημερώνουν απευθείας τους φοιτητές/φοιτήτριες τους για την έναρξη των εξ αποστάσεως μαθημάτων.

Όποια τεχνικά προβλήματα προκύψουν στις αίθουσες θα λύνονται κατά προτεραιότητα. Για τεχνικά και μόνο προβλήματα αποστέλλετε email στο video@noc.uoa.gr. Λόγω του έκτακτου φόρτου, ίσως να μην απαντώνται όλα άμεσα.

Το Κ.ΛΕΙ.ΔΙ. συντάσσει – και θα ανακοινώσει σύντομα – οδηγίες και για τα άλλα σενάρια. Οι παραπάνω οδηγίες θα επικαιροποιούνται όταν απαιτείται.

Με εκτίμηση

Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου