Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Μάθημα : ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Κωδικός : MED2135

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

500800  -  Α. Χ. Λάζαρης, Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής - Κ. Καλαχάνης, Δρ Φιλοσοφίας - Μ. Γιάνναρη, M.Ed.

Ιστολόγιο

Η ζωή μιας τρανς σεξεργάτριας στην Ελλάδα

Τρίτη 1 Απριλίου 2025 - 11:41 π.μ.

- από τον χρήστη

 

https://drive.google.com/file/d/1WN0UspP5W7w_Yv15kpBBkohryTwkRjHe/view?usp=sharing

 

0- 1:20 Εισαγωγή, γνωριμία με την Ραφαέλα Μουζακίτη
1:20-2:56 Η απόρριψη της από την οικογένεια και τα ορφανοτροφεια 
2:56-4:11 Ερχομός στην Αθήνα, ζωή ως άστεγη, εργασία σε Ομόνοια
4:11- 5:30 Αλλαγή φύλου και εργασία σε Συγγρού 
5:30- 7:13 Φυλακή- Απόκτηση πνευματικής καλλιέργειας με διάβασμα και αλλαγή προσωπικότητας
7:13- 9:06 Σεξεργασια σε Συγγρού και κίνδυνοι που υπάρχουν
9:06- τέλος Συμβουλές για γονείς που έχουν παιδιά διαφορετικής σεξουαλικής ταυτότητας
 
Το παραπάνω βίντεο είναι η συνέντευξη μιας Τρανς γυναίκας σεξεργάτριας. Η ίδια μας μιλάει για τα παιδικά της χρόνια που από την αρχή ακόμα της ζωής της αποτελούσε βάρος για την οικογένεια της- όντας παιδί εκτός γάμου. Έτσι αρχικά δόθηκε για υιοθεσία. Η οικογένεια που την υιοθέτησε την επέστρεψε μετά από 1,5 χρόνο στην βιολογική μητέρα της. Η μητέρα της, αργότερα, την έστελνε σε διάφορα ορφανοτροφεία ως την εφηβία της που λόγω των ερωτικών της προτιμήσεων και της συμπεριφοράς της (καθώς φλέρταρε με τα υπόλοιπα αγόρια) αποβλήθηκε. Όταν επέστρεψε στην μητέρα της, εκείνη την έδιωξε ξανά και έτσι αποφάσισε να πάει στην Αθήνα. Στην Αθήνα αρχικά έζησε μαζί με άλλα ομοφυλόφιλα άστεγα αγόρια και ξεκίνησε να εργάζεται στην Ομόνοια ώστε να αγοράζει φαγητό. Αργότερα γνώρισε Τρανς γυναίκες και έτσι πήρε την απόφαση να αλλάξει φύλο και να εργαστεί στην Συγγρού. Με τον τρόπο αυτό κέρδιζε υπέρογκα ποσά χρημάτων, τα οποία ξόδευε διασκεδάζοντας και περνώντας μια ξέφρενη ζωή σε πάρτυ, ταξίδια και ναρκωτικά. Φυλακίστηκε στις φυλακές Κέρκυρας όπου γνώρησε έναν άνθρωπο που της άλλαξε την ζωή καθώς την έφερε σε επαφή με τα βιβλία. Έτσι καλλιέργησε το πνεύμα της, γνώρισε την φιλοσοφία, την αστρονομία, την θρησκιολογία κα. και συγκροτήθηκε ως προσωπικότητα αλλάζοντας στον άνθρωπο που είναι ως σήμερα. Σταμάτησε τα ναρκωτικά, συνέχισε την σεξεργασία και ασχολήθηκε με τον ακτιβισμό για τα δικαιώματα των τρανς γυναικών. Μέσα από την ιστορία της γνωρίζουμε την ζωή των τρανς γυναικών, την απόρριψη και την εκμετάλλευση τους από την κοινωνία, τους κινδύνους που διατρέχουν εργαζόμενες στην σεξεργασία και τα ξέφρενα πάρτυ με ναρκωτικά που συμμετείχαν.
 
 
Η πλήρης συνέντευξη είναι προς το παρόν στη διάθεσή σας μέσω του συνδέσμου:
https://www.youtube.com/watch?v=zDGj2aiuJpI&t=1124s
 

Σχόλια (2)

Χρήστης:Λάζαρης Ανδρέας
- από τον χρήστη

Τετάρτη 2 Απριλίου 2025 - 12:21 μ.μ.

Eύα, η ενδιαφέρουσα ανάρτησή σου μου δίνει την ευκαιρία να εκφράσω και γραπτώς κάποιες σκέψεις μου για την ετερότητα κάθε ανθρώπου και την ισότητα όλων των ανθρώπων, θέμα που μας έχει απασχολήσει ήδη από το δεύτερο μάθημα στο ξεκίνημα του κατ’ επιλογήν μαθήματός μας, τον Νοέμβρη του 2023 ( https://tinyurl.com/3zbvthze ) . Αναμφισβήτητα, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και ισότιμοι ως μέλη της κοινωνίας, αλλά, ευτυχώς, δεν είναι απολύτως όμοιοι. Πιστεύω πως τα γνωρίσματα της προσωπικής ταυτότητας του καθενός μας δεν αξίζει να αποτελούν αντικείμενο υπερηφάνειας και αυτοκαταξίωσης. Η αυτοκαταξίωση, κατ’ εμέ, συναρτάται με την άδολη προσφορά του κάθε ανθρώπου στο κοινωνικό σύνολο, ασχέτως της φύσης του και των πεποιθήσεών του. Όταν η ετερότητα μπαίνει στο πλαίσιο του δικαιωματισμού, γίνεται υποχείριο της πολιτικάντικης εκμετάλλευσης και της μούφας του δήθεν προοδευτισμού. Θα αποδεχθούμε το διαφορετικό από μόνοι μας, όταν επιτέλους θα μας έχουν παράσχει τη σωστή παιδεία για να το αποδεχτούμε όπως είναι και όχι να σκεφτούμε να το φέρουμε στα μέτρα μας. Η α λ η θ ή ς και ά δ ο λ η αποδοχή της διαφορετικότητας και η πλήρης εξάλειψη της περιφρόνησης, του μίσους για το διαφορετικό και της μισαλλοδοξίας είναι αποκλειστικά θέματα παιδείας και όχι πολιτικάντικου ψευτοπροοδευτισμού.
Χρήστης:ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
- από τον χρήστη

Παρασκευή 4 Απριλίου 2025 - 4:58 μ.μ.

Σας ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που σας φάνηκε ενδιαφέρουσα η ανάρτηση και σας ευχαριστώ και για την δυνατότητα που μου δώσατε να την ανεβάσω στο ιστολογιο του μαθήματος. Συμφωνώ πολύ με τις απόψεις σας παραπάνω. Εύχομαι πράγματι κάποια στιγμή ο κόσμος να πάψει να νιώθει τόσο μίσος για την διαφορετικοτητα των άλλων ανθρώπων (σε ολους τους τομείς: εθνικότητα, θρήσκευμα, εμφάνιση...).