Γλωσσάριο

Λίστα με ορολογία αντικειμένων και παραμέτρων της πλατφόρμας

 

Πόρος Διάλεξης: Ένα σύνολο μεταδεδομένων και περιεχομένου το οποίο συνοδεύει ένα βίντεο διάλεξης. Κάθε πόρος Διάλεξης ανατίθεται/συνδέεται με έναν Διδάσκοντα και ένα Μάθημα.

Πόρος Γεγονότος: Ένα σύνολο μεταδεδομένων και περιεχομένου το οποίο συνοδεύει ένα βίντεο Γεγονότος το οποίο έχει καταγραφεί κατά την διάρκεια μιας Εκδήλωσης. Κάθε πόρος Γεγονότος ανατίθεται/συνδέεται σε μία καταχώρηση Εκδήλωσης.

Εκδήλωση: Ένα σύνολο καταχώρησης μεταδεδομένων όπου περιλαμβάνει και εσωκλείει πόρους βίντεο Γεγονότων.

Slideshow: Το σύνολο από διαφάνειες που συνοδεύουν μια διάλεξη.

Βιντεο-παρουσίαση: Συγκεκριμένη ονομασία κατηγορίας βίντεο υλικού το οποίο περιλαμβάνει την καταγραφή παρουσίασης του διδάσκοντα μέσω της οθόνης με ταυτόχρονη αφήγηση του ομιλητή. Προεραιτικά εμφανίζεται και η εικόνα του διδάσκοντα μέσω web camera.

Συγχρονισμός: Η διαδικασία τοποθέτησης σημείων χρονισμού σε διαφάνειες. Στον τελικό χρήστη οι διαφάνειες προβάλονται παράλληλα με το βίντεο ενώ η εμφάνιση τους ακολουθεί την χρονική στιγμή που εμφανίζεται η διαφάνεια στην διάλεξη.

Virtual Editing: Η λειτουργία προσωρινής (Εικονικής) κοπής τμημάτων από βίντεο. Οι επιλογές κοπής μπορούν να αναιρεθούν ανα πάσα στιγμή. Κατόπιν αυτής μπορεί ο χρήστης να προχωρήσει και σε πραγματική κοπή. 

Real Editing: Η λειτουργία μόνιμης κοπής τμημάτων από βίντεο. Η επιλογή είναι εφικτή πάντα μετά από την διαδικασία εικονικής κοπής (Virtual Editing). Δεν είναι αναστρέψιμη.

Χρονο-Προγραμματισμός: Η διαδικασία ορισμού μιας καταχώρησης μελλοντικής τακτικής ή έκτακτης ζωντανής μετάδοσης ή/και καταγραφής.

Πρόγραμμα Μεταδόσεων: Το δημόσιο περιβάλλον προβολής μελλοντικών προγραμματισμένων μεταδόσεων/Καταγραφών.

Διαχειριστής Περιεχομένου: Ο γενικός όρος για τον χρήστη, ο οποίος μπορεί με είσοδο στην πλατφόρμα να επεξεργαστεί αναρτημένο ή καταγεγραμμένο περιεχόμενο.

Διαχειριστής Τμήματος: Ο ρόλος Διαχειριστή περιεχομένου με δικαιώματα διαχείρισης σε ένα ολόκληρο Τμήμα. Ο Διαχειριστής Τμήματος μπορεί να διαχειρίζεται το Αναρτημένο Περιεχόμενο αλλά και να προγραμματίζει/διαχειρίζεται Ζωντανές Μεταδόσεις/Καταγραφές.

Διαχειριστής Ιδρύματος:  Ο ρόλος Διαχειριστή περιεχομένου με δικαιώματα διαχείρισης σε ολόκληρο το Ίδρυμα

Προσωπικό Υποστήριξης: Ο ρόλος Διαχειριστή περιεχομένου με δικαιώματα διαχείρισης σε συγκεκριμένα Μαθήματα συγκεκριμένου Διδάσκοντα

Κωδικός LMS: Ο μοναδικός κωδικός που συνοδεύει ένα μάθημα eClass και είναι μέρος του URL του μαθήματος.