Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΣΠΑ

(ECD425) -  Μαρία Σφυρόερα

Περιγραφή Μαθήματος

Το ΤΕΑΠΗ συμμετέχει από το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 στο χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του ΕΚΠΑ, το οποίο αναπτύσσεται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και διαχειρίζεται ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (κωδικός αριθμός 70/3/10635). Από το 2011 έως το 2018 επιστημονική υπεύθυνη ήταν η Επίκουρη Καθηγήτρια Χαρά Δαφέρμου και από το 2018 μέχρι και σήμερα η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Σφυρόερα.

Η συγκεκριμένη Πρακτική Άσκηση είναι αμοιβόμενη, απευθύνεται  στις φοιτήτριες και στους φοιτητές του 3ου και του 4ου έτους ή σε όσους/ες είναι επί πτυχίω.

Η Πρακτική Άσκηση προσφέρεται ως μάθημα Ελεύθερης Επιλογής με κωδικό μαθήματος 82907 και βαθμολογείται στην κλίμακα 0-10. Στην Πρακτική Άσκηση αντιστοιχούν 8 ECTS (απόφαση της 7ης/16-1-2020 Συνέλευσης). Η βαθμολογία και τα αντίστοιχα ECTS σημειώνονται στο παράρτημα του πτυχίου του φοιτητή και δεν συνυπολογίζονται στη γενική βαθμολογία ούτε στο σύνολο των πιστωτικών μονάδων για την απόκτηση πτυχίου. Μετά το πέρας της Πρακτικής Άσκησης, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος αξιολογεί την επίδοση του/της φοιτητή/τριας. Η αξιολόγηση βασίζεται σε γραπτή εργασία που καταθέτει ο/η φοιτητής/τρια (φάκελος καταγραφών και αυτοαξιολόγηση/ αναστοχασμός). Για την αξιολόγηση του/της φοιτητή/τριας λαμβάνεται υπόψη και η Έκθεση Επίδοσης του Ασκούμενου φοιτητή από τον Φορέα Απασχόλησης.

Όποιοι επιλεγούν αναλαμβάνουν την υποχρέωση να απασχοληθούν στον φορέα, στον οποίο τοποθετούνται, για 60 ημέρες εργασίας (160 ώρες εργασίας). Προκειμένου να διαμορφωθεί το πρόγραμμα απασχόλησής τους συνεκτιμώνται οι ανάγκες του φορέα και οι λοιπές τους υποχρεώσεις στο Πανεπιστήμιο.

Προκειμένου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Πρόγραμμα, αναρτάται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του ΤΕΑΠΗ και στην η-τάξη στο τέλος του χειμερινού εξαμήνου κάθε έτους.

Οι φοιτήτριες/ές ασκούνται σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης (σχολεία, μουσεία, ΜΚΟ κλπ). Εκτός από τους φορείς που ενδεικτικά προτείνονται, οι φοιτήτριες/ές μπορούν να επιλέξουν φορέα απασχόλησης με την προϋπόθεση να συνάδει με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Κατά τη διάρκεια ή/και μετά την ολοκλήρωση της Πρακτικής Άσκησης οι φοιτήτριες/ές συζητούν για τις εμπειρίες τους στο πλαίσιο συναντήσεων  εποπτείας που πραγματοποιούνται με την επιστημονική υπεύθυνη.

Τα τελευταία χρόνια το Τμήμα έχει να διαχειριστεί περίπου 150-200 θέσεις Πρακτικής Άσκησης ανά έτος.

Ημερομηνία δημιουργίας

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019