Παρουσίαση/Προβολή
Χημεία και Τεχνολογία Οίνου και άλλων Αλκοολούχων Ποτών
(CHEM133) - Μαρία Λιούνη
Περιγραφή Μαθήματος
Περιεχόμενο μαθήματος: Παγκόσμια οικονομική γεωγραφία του οίνου. Ελληνικές ποικιλίες της αμπέλου. Σύσταση και διόρθωση του γλεύκους. Αλκοολική ζύμωση. Παραγωγή διαφόρων τύπων οίνων. Ειδικές κατεργασίες του οίνου. Νομοθεσία του οίνου. Ζυθοποιία, οξοποιία, οινοπνευματοποιία, αποστάγματα οίνου, αλκοολούχα ποτά (ουίσκι, ρούμι, βότκα, μπράντι, ούζο, τζιν κλπ). Μικροβιολογία ζυμών.
Περιεχόμενο εργ. Ασκήσεων: Αναλύσεις
συστατικών του γλεύκους και του οίνου. Αναλύσεις συστατικών ζύθου
αποσταγμάτων οίνου και αλκοολούχων ποτών. Μικροσκοπική
παρατήρηση ζυμομυκήτων, απομόνωση και καλλιέργεια αυτών.
Ημερομηνία δημιουργίας
Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010
-
Συμπληρωματικά Στοιχεία:
Διαμόρφωση ενιαίου βαθμού: Γίνεται ξεχωριστή εξέταση στα εργαστηριακά μαθήματα και ο βαθμός που θα προκύψει λαμβανομένης υπόψη και της εργαστηριακής επίδοσης θα αντιστοιχεί στο 40% του ενιαίου βαθμού. Απαραίτητη προυπόθεση, είναι και οι δύο βαθμοί (μαθήματος? εργαστηρίου) να είναι προβιβάσιμοι.