Χημεία και Τεχνολογία Οίνου και άλλων Αλκοολούχων Ποτών

Μαρία Λιούνη

Περιγραφή

Περιεχόμενο μαθήματος: Παγκόσμια οικονομική γεωγραφία του οίνου. Ελληνικές ποικιλίες της αμπέ­λου. Σύσταση και διόρθωση του γλεύκους. Αλκοολική ζύμωση. Παραγωγή διαφόρων τύπων οίνων. Ειδικές κατεργασίες του οίνου. Νομοθεσία του οίνου. Ζυθοποιία, οξοποιία, οινο­πνευματοποιία, απο­στάγ­­ματα οίνου, αλκοολούχα ποτά (ουίσκι, ρούμι, βότκα, μπράντι, ούζο, τζιν κλπ). Μικροβιολογία ζυμών.

Περιεχόμενο εργ. Ασκήσεων: Αναλύσεις συστατικών του γλεύκους και του οίνου. Αναλύσεις συ­στα­τικών ζύθου αποσταγμάτων οίνου και αλκοολούχων ποτών. Μικροσκοπική παρατή­ρηση ζυμο­μυ­κή­των, απομόνωση και καλλιέργεια αυτών.

 

 

Συμπληρωματικά Στοιχεία:
Διαμόρφωση ενιαίου βαθμού: Γίνεται ξεχωριστή εξέταση στα εργαστηριακά μαθήματα και ο βαθμός που θα προκύψει λαμβανομένης υπόψη και της εργαστηριακής επίδοσης θα αντιστοιχεί στο 40% του ενιαίου βαθμού. Απαραίτητη προυπόθεση, είναι και οι δύο βαθμοί (μαθήματος? εργαστηρίου) να είναι προβιβάσιμοι.

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις