ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ημερολόγιο

Νοέμβριος 2017
Παρουσίαση βιβλίου: Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!   
Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017 - 7:00 μ.μ.

Η έκδοση «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, αποτελεί μια ιδιαίτερη ανθολογία, ποιητικού και πεζού λόγου του ποιητή σε πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά), όπου ο λυρισμός, η τόλμη και η εκφραστική δύναμη της γραφής τού Ελύτη συνδυάζονται με το χρώμα των εικαστικών του έργων και τις πρωτότυπες μελοποιήσεις ποιημάτων του από τον Γιώργο Κουρουπό.

Οι μεταφραστές που εργάστηκαν συστηματικά είναι οι David Connolly (Βρετανία), Paola Maria Minucci (Ιταλία), Beatrice Stelio Connolly (Γαλλία) και Νίνα Αγγελίδη (Ισπανία), οι οποίοι θα παραβρίσκονται και θα διαβάσουν ποιήματα. Για την έκδοση θα μιλήσει ο David Connolly, καθώς και η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός και η διευθύντρια των εκδόσεων Ίκαρος, Κατερίνα Καρύδη. Μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη από τον Γιώργο Κουρουπό, που περιλαμβάνονται στην έκδοση, θα ερμηνεύσουν ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης και η σοπράνο Μάιρα Μηλιολιδάκη.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στις 19:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας και είναι ανοιχτή στο κοινό. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της EUNIC και με τη συμμετοχή των British Council, Instituto Cervantes de Atenas, Institut Français de Grèce, Istituto Italiano di Cultura di Atene και των εκδόσεων Ίκαρος.

www.britishcouncil.gr/events/greece-uk-creative-writing-exchange

https://www.facebook.com/events/332862373848933/