Μάιος 2017
Ισορροπίες μιγμάτων υγρών   
Τρίτη, 16 Μαΐου 2017 - 11:00 π.μ.

Ανακοίνωση: Ύστερα από συνεννόηση με τους παριστάμενους ακροατές την Τρίτη αποφασίσαμε ότι την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 το μάθημα Φυσικοχημεία Ι θα γίνει στις 12:00 με 14:00 στην αίθουσα Γιαννακόπουλος του Εργαστηρίου Φυσικοχημείας (5ος όροφος, πτέρυγα Δ) για να διευκολυνθούν όσοι μετακινούνται με λεωφορεία τα οποία θα έχουν στάση εργασίας ως τις 9:00.

2η Ανακοίνωση: Στην ιστοσελίδα https://submit.survey.uoa.gr/index.php/survey/index/sid/968485 καλείσθε να συμπληρώσετε ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του μαθήματος. Το ερωτηματολόγιο θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 15/7/2017, αλλά μην το αφήνετε για αργότερα γιατί είναι πολύ πιθανό να το ξεχάσετε.

Σήμερα μελετήσαμε συστήματα δύο υγρών συστατικών τα οποία δεν σχηματίζουν μία ομοιογενή υγρή φάση σε οποιαδήποτε αναλογία των συστατικών τους. Είδαμε ότι μπορεί να εμφανίζουν άνω και κάτω κρίσιμη θερμοκρασία αναμίξεως (ή και τις δύο) πέρα από την οποία οι δύο φάσεις συγχωνεύονται σε μία. Επιπλέον συμπεριλάβαμε σε αυτα τα διαγράμματα φάσεων την αέρια φάση, οπότε προέκυψαν συστήματα όπου η υγροποίηση ατμών μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση δύο υγρών φάσεων.