Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης

Frequently Asked Questions

Reply:

Ο λογαριασμός στο eclass.uoa.gr είναι κοινός με αυτόν του my-studies.uoa.gr. Δηλαδή μπαίνετε στην η-Τάξη με το ίδιο όνομα χρήστη και συνθηματικό που έχετε στο my-studies.

Επομένως για να συνδεθείτε:

  1. Ανοίγετε τη σελίδα eclass.uoa.gr
  2. Κάνετε κλικ στο «Είσοδος» (κάτω από το «Σύνδεση χρήστη / Είσοδος Χρηστών Παν. Αθηνών»)
  3. Αυτόματα μεταφέρεστε στην οθόνη της Υπηρεσίας Πιστοποίησης Χρηστών του ΕΚΠΑ
  4. Δίνετε τα στοιχεία που έχετε στο my-studies
  5. Επιστρέφετε αυτόματα στην η-Τάξη, αλλά με σύνδεση χρήστη (βρίσκεστε στο Χαρτοφυλάκιο χρήστη, βλέπετε τα μαθήματά σας, και πάνω δεξιά εμφανίζεται το όνομα χρήστη σας)

Reply:

Ο λογαριασμός σας στο eclass.uoa.gr είναι κοινός με αυτόν του email της σχολής σας. Δηλαδή μπαίνετε στην η-Τάξη με το ίδιο όνομα χρήστη και συνθηματικό που έχετε στο email της μορφής username@domain.uoa.gr.

Αν δεν έχετε, θα πρέπει να αποκτήσετε. Για αυτό το σκοπό, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα webadm.uoa.gr, επιλέξτε Αίτηση νέου λογαριασμού και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες.

Reply:

Ο λογαριασμός σας στο eclass.uoa.gr είναι κοινός με αυτόν του email της σχολής σας. Δηλαδή μπαίνετε στην η-Τάξη με το ίδιο όνομα χρήστη και συνθηματικό που έχετε στο email της μορφής username@domain.uoa.gr.

Σημείωση: Τα μέλη ΔΕΠ έχουν αυτόματα δυνατότητα δημιουργίας μαθημάτων στην πλατφόρμα. Αν διδάσκετε κάποιο μάθημα αλλά ανήκετε σε άλλη κατηγορία (μέλη ΕΕΠ, ΕΔΙΠ ή άλλο) θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία μας για να αποκτήσετε τη σχετική δυνατότητα.

Reply:

Αφού μπείτε στην πλατφόρμα με τα στοιχεία σας κάντε κλικ στο Εγγραφή σε μάθημα (πάνω δεξιά). Εμφανίζονται τα μαθήματα της σχολής σας. Επιλέξτε το εξάμηνο που σας ενδιαφέρει και μετά τσεκάρετε το αντίστοιχο μάθημα. Η εγγραφή σας έχει πραγματοποιηθεί.

Reply:

Πιθανόν να μην έχει ταξινομηθεί ακόμα στο εξάμηνο. Αναζητήστε το στα υπόλοιπα μαθήματα που βρίσκονται κάτω από τα εξάμηνα. Εναλλακτικά αναζητήστε το μάθημα δίνοντας τον τίτλο του στο  "Αναζήτηση.." πάνω δεξιά.

Reply:

Μπείτε στην πλατφόρμα με τα στοιχεία σας και κάντε κλικ στο Εγγραφή σε μάθημα (πάνω δεξιά). Εμφανίζονται τα μαθήματα του τμήματός σας. Για να εγγραφείτε σε μαθήματα άλλης σχολής / τμήματος κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Σχολή - Τμήμα: ΕΚΠΑ» για να περιηγηθείτε στα μαθήματα άλλων σχολών / τμημάτων.

Reply:

Πιθανόν να μην υπάρχει. Τα μαθήματα του my-studies δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με αυτά στην η-Τάξη. Επικοινωνήστε με τον διδάσκοντα του μαθήματος σας για να σας ενημερώσει σχετικά.

Reply:

Το συνθηματικό έχει οριστεί από τον διδάσκοντα του μαθήματος. Επικοινωνήστε μαζί του για να σας ενημερώσει σχετικά.

Reply:

Το μάθημα έχει οριστεί «κλειστό» από τον διδάσκοντα του μαθήματος. Μπορείτε να κάνετε κλικ στον τίτλο του και θα οδηγηθείτε σε μια φόρμα όπου θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε αίτηση εγγραφής στο μάθημα. Το καλύτερο είναι πάντως να επικοινωνήσετε με τον διδάσκοντα του μαθήματος.

Reply:

Μπείτε στην πλατφόρμα με τα στοιχεία σας και κάντε κλικ στο Το προφίλ μου (από το μενού πάνω δεξιά). Κατόπιν κλικ στο Επεξεργασία. Συμπληρώστε τη νέα σας διεύθυνση στο πεδίο e-mail. Κλικ μετά στο Υποβολή. Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τη νέα σας διεύθυνση (θα σας έρθει σχετικό email στη νέα διεύθυνση που δηλώσατε).