Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων (ΥΣ03)

Πασχάλης Αντώνης

Περιγραφή

Το νέο εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος θα το βρείτε στο μεταπτυχιακό μάθημα "Space Data Systems (M806)" του ΔΠΜΣ STAR.

Παρακαλώ να εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα.

 

Θέματα Διδασκαλίας:

Αρχές και πρακτικές ακολουθιακής λογικής σχεδίασης (latches, flip-flops, καταχωρητές, μετρητές, μηχανές πεπερασμένων καταστάσεων).

Σχεδίαση ψηφιακών συστημάτων (χρονισμός, μεταστάθεια, συγχρονιστές).

Γλώσσα περιγραφής υλικού VHDL για σωστή σύνθεση.

Αρχιτεκτονική ARM.

Σχεδίαση στη γλώσσα VHDL ενός απλού επεξεργαστή ARM ενός κύκλου (διαδρομή δεδομένων ενός κύκλου, μονάδα ελέγχου και μνήμες εντολών και δεδομένων).

Εργαστήριο: Σχεδίαση και επαλήθευση της ορθής σχεδίασης με προσομοίωση ενός ARM επεξεργαστή ενός κύκλου σε τεχνολογία FPGAs με τη χρήση των εργαλείων λογισμικού Vivado WebPACK της Xilinx και τη δημιουργία κατάλληλων VHDL test benches.

 

Ποιους Φοιτητές Κυρίως Αφορά:

Τους φοιτητές που θέλουν να ασχοληθούν με τη Μηχανική των Υπολογιστών και τη Μηχανική Λογισμικού και ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν:

Στο

Περισσότερα  
Προστατεύονται όλα τα δικαιώματα
Συμπληρωματικά Στοιχεία:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το μάθημα αυτό στοχεύει στην εκμάθηση όλων των φάσεων της σύγχρονης σχεδίασης ενός ψηφιακού συστήματος με τη χρήση των πιο διαδεδομένων επαγγελματικών εργαλείων, που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία και τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Αφορά φοιτητές που ενδιαφέρονται για Μηχανική Υπολογιστών, Υλικό και Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Μικροηλεκτρονική και Ενσωματωμένα Συστήματα.

Ημερολόγιο