Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων (ΥΣ03)

Πασχάλης Αντώνης

Περιγραφή

Το μάθημα αυτό είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την αγορά εργασίας στο γνωστικό αντικείμενο της σχεδίασης ψηφιακών συστημάτων (digital design) με γλώσσα περιγραφής υλικού σε τεχνολογία FPGA και στοχεύει στην πρακτική εκμάθηση όλων των φάσεων της υλοποίησης ενός σύνθετου ψηφιακού συστήματος. Η υλοποίηση ξεκινάει με την ορθή σχεδίαση, ώστε να προκύψει η κατάλληλη σύνθεση, και συνεχίζει με την επαλήθευση της ορθής σχεδίασης. Δίδεται έμφαση στη σχεδίαση ενός απλοποιημένου πυρήνα αρχιτεκτονικής ARM καθώς και στη σχεδίαση ψηφιακών συστημάτων και επιταχυντών υλικού σε τεχνολογία FPGA για διαστημικές εφαρμογές.

Ο φοιτητής, αρχικά, διδάσκεται εν συντομία, υπό μορφή επανάληψης, θέματα που αφορούν στις αρχές και πρακτικές της ψηφιακής σχεδίασης. Έμφαση δίδεται σε θέματα, όπως α) η ανάλυση χρονισμού των ψηφιακών συστημάτων, μελετώντας τη μετασταθερότητα και πώς αυτή αντιμετωπίζεται με τη χρήση των συγχρονιστών, β) τα αριθμητικά συστήματα σταθερής υποδιαστολής, και γ) ο χωρικός και χρονικός παραλληλισμ

Περισσότερα  
Προστατεύονται όλα τα δικαιώματα
Συμπληρωματικά Στοιχεία:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Το μάθημα αυτό στοχεύει στην εκμάθηση όλων των φάσεων της σύγχρονης σχεδίασης ενός ψηφιακού συστήματος με τη χρήση των πιο διαδεδομένων επαγγελματικών εργαλείων, που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία και τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Αφορά φοιτητές που ενδιαφέρονται για Μηχανική Υπολογιστών, Υλικό και Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Μικροηλεκτρονική και Ενσωματωμένα Συστήματα.

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις