ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι

Σοφία Μηνιάδου Μεϊμάρογλου

Περιγραφή

Περιεχόμενο μαθήματος: Επιστήμη τροφίμων γενικά. Χημεία τροφίμων. Τροφή γενικά.

Νερό. Υδατάνθρακες. Πρωτεϊνες. Ένζυμα. Λίπη και έλαια και άλλα λιποειδή. Βιταμίνες.

Ανόργανα συστατικά. Επιθυμητά συστατικά και χημικά πρόσθετα. Μη επιθυμητά συστατικά.

Χρωστικές (φυσικές- συνθετικές). Γεύση και οσμή. Κατηγορίες τροφίμων (επιλεκτικά).

Ευφραντικά. Πέψη. Τροφικές δηλητηριάσεις. Διασφάλιση ποιότητας στη βιομηχανία τροφίμων.

Νέα τρόφιμα. ¨Ηπιες μορφές επεξεργασίας τροφίμων.

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -