Κεφάλαιο 10. Δημιουργία Βιντεοπαρουσιάσεων

Στο συγκεκριμένο Κεφάλαιο δίνονται αναλυτικές οδηγίες για το πως Διδάσκοντες και Διαχειριστές μπορούν να δημιουργήσουν Βιντεοπαρουσιάσεις, με εύκολο τρόπο, με την χρήση διάφορων τρίτων εφαρμογών όπως Zoom, Webex, GoogleMeet κα. Επίσης δίνονται οι οδηγίες για αποκοπή, διαχωρισμό και μετατροπή (trancscoding) μεγάλων αρχείων βίντεο με στόχο να πληρούν τις προδιαγραφές ανάρτησης της πλατφόρμας OpenDelos.

Ενότητα 10.1 - Χρήση εφαρμογής Handbrake για μετατροπή αρχείων σε mp4 και trimming video.
Παρουσιάζεται η χρήση της εφαρμογής για μετατροπή αρχείων σε mp4 format αλλά και αποκοπή αρχής ή τέλους αρχείου βίντεο, με την εφαρμογή Handbrake.
Ενότητα 10.2 - Πώς θα φτιάξω μια πολυμεσική παρουσίαση με τη χρήση της εφαρμογής OBS;
Παρουσιάζεται η διαδικασία δημιουργίας βιντεοπαρουσίασης με την χρήση της ελεύθερης εφαρμογής OBS. Το βίντεο μπορεί να αναρτηθεί έπειτα κατευθείαν στην πλατφόρμα OpenDelos.
Ενότητα 10.3 - Πώς θα φτιάξω μια πολυμεσική παρουσίαση με την χρήση Google Meet;

Παρουσιάζεται η διαδικασία δημιουργίας βιντεοπαρουσίασης με την χρήση της ελεύθερης εφαρμογής googleMeet. Το βίντεο μπορεί να αναρτηθεί έπειτα κατευθείαν στην πλατφόρμα OpenDelos.

Ενότητα 10.4 - Πώς θα φτιάξω μια πολυμεσική παρουσίαση με τη χρήση Powerpoint;

Παρουσιάζεται η διαδικασία δημιουργίας βιντεοπαρουσίασης με την χρήση της εφαρμογής Powerpoint. Το βίντεο μπορεί να αναρτηθεί έπειτα κατευθείαν στην πλατφόρμα OpenDelos.

Ενότητα 10.5 - Πώς θα φτιάξω μια πολυμεσική παρουσίαση με τη χρήση Webex;

Παρουσιάζεται η διαδικασία δημιουργίας βιντεοπαρουσίασης με την χρήση της εφαρμογής βιντεοκλήσεων Webex. Το βίντεο μπορεί να αναρτηθεί έπειτα κατευθείαν στην πλατφόρμα OpenDelos.

Ενότητα 10.6 - Πώς θα φτιάξω μια πολυμεσική παρουσίαση με τη χρήση Zoom;

Παρουσιάζεται η διαδικασία δημιουργίας βιντεοπαρουσίασης με την χρήση της εφαρμογής βιντεοκλήσεων Zoom. Το βίντεο μπορεί να αναρτηθεί έπειτα κατευθείαν στην πλατφόρμα OpenDelos.

Ενότητα 10.7 - Πώς θα φτιάξω μια πολυμεσική παρουσίαση με τη χρήση της εφαρμογής Xbox Game Bar;

Παρουσιάζεται η διαδικασία δημιουργίας βιντεοπαρουσίασης με την χρήση της εφαρμογής καταγραφής οθόνης Xbox Game Bar. Το βίντεο μπορεί να αναρτηθεί έπειτα κατευθείαν στην πλατφόρμα OpenDelos.

Ενότητα 10.8 - Πώς θα φτιάξω μια πολυμεσική παρουσίαση με την εφαρμογή Openboard;

Παρουσιάζεται η διαδικασία δημιουργίας βιντεοπαρουσίασης με την χρήση της ελεύθερης εφαρμογής OpenBoard. Το βίντεο θα χρειαστεί μετατροπή σε μορφή mp4, με εφαρμογές όπως το Handbrake ή Avidemux για να αναρτηθεί έπειτα στην πλατφόρμα OpenDelos.

Ενότητα 10.9 - Πώς θα διαχωρίσω ένα βίντεο σε δύο μέρη με την χρήση της εφαρμογής Avidemux;

Παρουσιάζεται η διαδικασία διαχωρισμού ενός βίντεο σε δύο μέρη με την χρήση της εφαρμογής Avidemux. Η διαδικασία χρησιμεύει σε περίπτωση που το αρχικό βίντεο δεν δύναται να αναρτηθεί στην πλατφόρμα λόγω μεγάλου μεγέθους.