Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

Γ΄ΕΞ. Θρεπτική υποστήριξη βαρέως πασχόντων ασθενών

(017018) -  Χριστίνα Μαρβάκη

Περιγραφή Μαθήματος

Περιεχόμενο Μαθήματος:  Βασικοί όροι διατροφής: θρεπτικά συστατικά, πέψη, απορρόφηση, μεταφορά, απέκκριση.  Εκτίμηση θρεπτικού ισοζυγίου.  Ενεργειακές ανάγκες του ανθρώπου-Ενεργειακό ισοζύγιο.  Υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπίδια, νερό, ανόργανα στοιχεία.  Ανίχνευση διατροφικού κινδύνου και αξιολόγηση ασθενούς. Ανθρωπομετρικές παράμετροι.  Διατροφή στην εγκυμοσύνη, θηλασμό, παιδική και εφηβική ηλικία.  Διατροφή στους ενήλικες και στην Τρίτη ηλικία.  Μεσογειακή διατροφή.  Διατροφή και παχυσαρκία.  Διατροφική υποστήριξη στο νοσοκομείο: Νοσοκομειακές δίαιτες. Τεχνητή διατροφή.  Διατροφική φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι και τύπου ΙΙ.  Διατροφική φροντίδα σε ειδικές παθολογικές καταστάσεις: καρδιαγγειακές παθήσεις  νεφροπάθειες, παθήσεις παγκρέατος και χοληφόρων.  Διατροφική φροντίδα σε παθολογικές καταστάσεις: καχεξία, διατροφικές διαταραχές, δυσανεξίες.  Διατροφική φροντίδα χειρουργικών και βαρέως πασχόντων ασθενών.

Ημερομηνία δημιουργίας

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023