Παρουσίαση/Προβολή
Εισαγωγή σε μαθηματικές τεχνικές στη χημεία τροφίμων
(CHEM330) - Βασίλης Βαλδραμίδης
Περιγραφή Μαθήματος
Προηγούμενη παρακολούθηση του μαθήματος ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ (CHEM142) συνίσταται καθώς θα γίνει και χρήση του λογισμικού MatLab.
Περιγραφή και Στόχοι: Ο κύριος στόχος του μαθήματος είναι να εισαχθούν οι φοιτητές στις βασικές τεχνικές των μαθηματικών επεξεργασιών δεδομένων προκειμένου να είναι σε θέση να ερμηνεύουν τις μικροβιολογικές αποκρίσεις των τροφίμων και τις χημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα κατά την επεξεργασία και τη συντήρηση των τροφίμων. Αυτή η ενότητα στοχεύει επίσης να δώσει στους φοιτητές την ευκαιρία να μάθουν πώς να αναπτύσσουν δεξιότητες που μπορούν να εφαρμοστούν στην ανάλυση της θερμοδυναμικής που εφαρμόζεται στην Τεχνολογία και Μηχανική Τροφίμων. Το μάθημα θα εισαγάγει τους φοιτητές σε θεμελιώδεις πτυχές όπως η κατανόηση και η χρήση των μονάδων SI, ζητήματα που σχετίζονται με τη δημιουργία γραφημάτων που μπορούν να περιγράψουν γραμμικές και εκθετικές γραφικές παραστάσεις, καθώς και ερμηνεία παραμέτρων εξισώσεων στα πλαίσια εργασιών της τεχνολογίας, επεξεργασίας τροφίμων. Περιπτώσεις όπως η απόδοση της ανάλυσης παλινδρόμησης θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί.
Ημερομηνία δημιουργίας
Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023
-
Δεν υπάρχει περίγραμμα