Παρουσίαση/Προβολή
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
(CHEM264) - Βασίλης Βαλδραμίδης, Ελένη Κόλλια
Περιγραφή Μαθήματος
Περιεχόμενο μαθήματος: Εισαγωγή στη μικροβιολογία, Μορφολογία και Ταξινόμηση μικροοργανισμών, Αναπαραγωγή, Μεταβολισμός μικροοργανισμών, Παράγοντες μικροβιακής ανάπτυξης, Τεχνικές απομόνωσης, Τεχνικές καλλιέργειας, Θρεπτικά υλικά, Χρώσεις, Επιβλαβείς/ αλλοιογόνοι μικροοργανισμοί, Μικροοργανισμοί και Τρόφιμα, Μικροβιολογική υποβάθμιση των τροφίμων, Τροφογενείς ασθένειες (λοιμώξεις-δηλητηριάσεις), Νομοθεσία/ Μικροβιολογικά κριτήρια για τα τρόφιμα, Νομοθεσία-όρια μυκοτοξινών στα τρόφιμα, Ωφέλιμοι μικροοργανισμοί, Ζυμώσεις τροφίμων, Οι μικροοργανισμοί στη βιομηχανία τροφίμων
Περιεχόμενο εργαστηριακών ασκήσεων: Παρατήρηση μικροοργανισμών στο μικροσκόπιο, Παρασκευή θρεπτικών υλικών, Μυκητολογικός έλεγχος σε τρόφιμα, Μικροβιολογικός έλεγχος γάλακτος, Μικροβιολογία νερού, Χρώση μυκήτων, Χρώση Gram
Δαλέξεις: Δευτέρα 12:00-13:00 (φροντιστηριακό μάθημα) & Πέμπτη 13:00-15:00
Εργαστήριο: Δευτέρα 13:00-16:00, Πέμπτη 15:00-18:00
Ημερομηνία δημιουργίας
Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019
-
Δεν υπάρχει περίγραμμα