Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

Τεχνολογία Τροφίμων (8218)

(CHEM115) -  Χαράλαμπος Προεστός, Βασίλης Βαλδραμίδης

Περιγραφή Μαθήματος

Περιεχόμενο μαθήματος: Βιομηχανίες τροφίμων και τεχνολογίες παραγωγής
τροφίμων. Αποθήκευση και διακίνηση τροφίμων, διαχείριση εφοδιαστικής
αλυσίδας (ΔΕΑ), μέθοδοι συντήρηση, συσκευασία και υγιεινή τροφίμων.
Στοιχεία βιοτεχνολογίας.

Περιεχόμενο εργ. ασκήσεων: Ασκήσεις Τεχνολογίας τροφίμων, παραγωγή παγωτού
και οίνου, επίδραση συνθηκών συντήρησης σε διατροφικά χαρακτηριστικά
τροφίμων. Απόσταξη, παστερίωση, αφυδάτωση, κατάψυξη, αποστείρωση,
λυοφιλίωση, και προσδιορισμός διατροφικών συστατικών, ζεμάτισμα
(blanching) και επίδραση σε ένζυμα.

 

Επιλεγόμενο μάθημα 8ου εξαμήνου

(επιλογή 2-3, 3,5 δ.μ., 5 π.μ.)

Παραδόσεις: Δευτέρα 9 - 11 πμ (Α1)

Εργαστήριο: Δευτέρα 11 πμ - 2 μμ (ΧΤΡ)

Διδάσκοντες: Β. Βαλδραμίδης

Ημερομηνία δημιουργίας

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2