Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

Χημεία Τροφίμων - Διατροφή (Για το τμήμα Φαρμακευτικής)

(CHEM102) -  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΡΟΕΣΤΟΣ

Περιγραφή Μαθήματος

Εισαγωγή στη διατροφή. Βασικές έννοιες, Θερμαντική αξία της τροφής. Ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού. Πέψη, απορρόφηση και μεταβολισμός των θρεπτικών υλών. Υδατάνθρακες, Λίπη, πρωτεϊνες και ο ρόλος τους στην διατροφή. Νερό, Ανόργανα συστατικά, Βιταμίνες. Μεταβολισμός νηστικού και τραφέντος οργανισμού. Ασθένειες του μεταβολισμού, καρδιαγγειακά νοσήματα. Αλλεργίες και τρόφιμα. Μεσογειακή δίαιτα, διατροφική αξία τροφίμων που παράγει η Ελλάδα. Φυτοφαγία.Τρέχοντα θέματα διατροφής.

Ημερομηνία δημιουργίας

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2

  • Περιεχόμενο Μαθήματος

    Εισαγωγή στη διατροφή. Βασικές έννοιες- Θερμαντική αξία της τροφής.
    Ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού. Πέψη, απορρόφηση και μεταβολισμός των
    θρεπτικών υλών. Υδατάνθρακες, Λίπη, πρωτεϊνες και ο ρόλος τους στην
    διατροφή. Νερό, Ανόργανα συστατικά, Βιταμίνες. Μεταβολισμός νηστικού και
    τραφέντος οργανισμού. Τρέχοντα θέματα διατροφής. Χημεία τροφίμων: Λιπίδια,
    πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, Χρωστικές ενώσεις, γεύση και άρωμα, πρόσθετα
    τροφίμων, Ανεπιθύμητα συστατικά, HACCP στη βιομηχανία τροφίμων.