Παρουσίαση/Προβολή
Χημεία Τροφίμων - Διατροφή (Για το τμήμα Φαρμακευτικής)
(CHEM102) - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΡΟΕΣΤΟΣ
Περιγραφή Μαθήματος
Εισαγωγή στη διατροφή. Βασικές έννοιες, Θερμαντική αξία της τροφής. Ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού. Πέψη, απορρόφηση και μεταβολισμός των θρεπτικών υλών. Υδατάνθρακες, Λίπη, πρωτεϊνες και ο ρόλος τους στην διατροφή. Νερό, Ανόργανα συστατικά, Βιταμίνες. Μεταβολισμός νηστικού και τραφέντος οργανισμού. Ασθένειες του μεταβολισμού, καρδιαγγειακά νοσήματα. Αλλεργίες και τρόφιμα. Μεσογειακή δίαιτα, διατροφική αξία τροφίμων που παράγει η Ελλάδα. Φυτοφαγία.Τρέχοντα θέματα διατροφής.
Ημερομηνία δημιουργίας
Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2
-
Περιεχόμενο Μαθήματος
Εισαγωγή στη διατροφή. Βασικές έννοιες- Θερμαντική αξία της τροφής. Ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού. Πέψη, απορρόφηση και μεταβολισμός των θρεπτικών υλών. Υδατάνθρακες, Λίπη, πρωτεϊνες και ο ρόλος τους στην διατροφή. Νερό, Ανόργανα συστατικά, Βιταμίνες. Μεταβολισμός νηστικού και τραφέντος οργανισμού. Τρέχοντα θέματα διατροφής. Χημεία τροφίμων: Λιπίδια, πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, Χρωστικές ενώσεις, γεύση και άρωμα, πρόσθετα τροφίμων, Ανεπιθύμητα συστατικά, HACCP στη βιομηχανία τροφίμων.