Παρουσίαση/Προβολή
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ (Θ)
(ΕΠΙΛΟΓΗΣ) - Μαρία Κούκου
Περιγραφή Μαθήματος
Η ύλη του μαθήματος περιλαμβάνει περιγραφή των παρακάτω (ενδεικτικά):
- Ιστορική ανασκόπηση των συστημάτων πιστοποίησης σε Εθνικό και ΕυρωπαΪκό επίπεδο.
- Βασικές έννοιες πιστοποίησης της ποιότητας, ασφάλειας και του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των γεωργικών προϊόντων. Εμβάθυνση στην πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων: ποιότητα, ασφάλεια, διατροφική αξία, παραδοσιακός χαρακτήρας (ΠΟΠ), (ΠΓΕ), βιολογικά προϊόντα, Ελληνικό Σήμα, κ.ά.
- Μάρκετινγκ γεωργικών προϊόντων και πιστοποίηση. Πρότυπα πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προστιθέμενη αξία πιστοποιημένων γεωργικών προϊόντων. Διαδικασίες πιστοποίησης και προαπαιτούμενα. Προσέγγιση πλάνου πιστοποιήσεων αγροτικών προϊόντων και πρότυπων αγροδιατροφικών εταιρειών.
- Εθνική και Ευρωπαίκή νομοθεσία για την ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων.
- Εμβάθυνση στη διασφάλιση ποιότητας στην πρωτογενή παραγωγή: Πρότυπα AGRO - Πρότυπο Global Gap, κ.ά.
Εφαρμογές – Παραδείγματα πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων και σύγχρονων αγροδιατροφικών επιχειρήσεων με πιστοποιημένες παραγωγικές διαδικασίες
Ημερομηνία δημιουργίας
Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023
-
Δεν υπάρχει περίγραμμα