Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ (Θ)

(ΕΠΙΛΟΓΗΣ) -  Μαρία Κούκου

Περιγραφή Μαθήματος

Η ύλη του μαθήματος περιλαμβάνει περιγραφή των παρακάτω (ενδεικτικά):

  • Ιστορική ανασκόπηση των συστημάτων πιστοποίησης  σε Εθνικό και ΕυρωπαΪκό επίπεδο. 
  • Βασικές έννοιες πιστοποίησης της ποιότητας, ασφάλειας και του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των γεωργικών προϊόντων. Εμβάθυνση στην πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων: ποιότητα, ασφάλεια, διατροφική αξία, παραδοσιακός χαρακτήρας (ΠΟΠ), (ΠΓΕ), βιολογικά προϊόντα, Ελληνικό Σήμα, κ.ά. 
  • Μάρκετινγκ γεωργικών προϊόντων και πιστοποίηση. Πρότυπα πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προστιθέμενη αξία πιστοποιημένων γεωργικών προϊόντων. Διαδικασίες πιστοποίησης και προαπαιτούμενα. Προσέγγιση πλάνου πιστοποιήσεων αγροτικών προϊόντων και πρότυπων αγροδιατροφικών εταιρειών.
  • Εθνική και Ευρωπαίκή νομοθεσία για την ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων. 
  • Εμβάθυνση στη διασφάλιση ποιότητας στην πρωτογενή παραγωγή: Πρότυπα AGRO - Πρότυπο Global Gap, κ.ά.

Εφαρμογές – Παραδείγματα πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων και σύγχρονων αγροδιατροφικών επιχειρήσεων με πιστοποιημένες παραγωγικές διαδικασίες

Ημερομηνία δημιουργίας

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023