Παρουσίαση/Προβολή
(AGRO145) - Επ. Καθηγήτρια Άννα Βατσανίδου
Περιγραφή Μαθήματος
Το μάθημα πραγματεύεται την παραγωγική διαδικασία της μελισσοκομίας και τα προϊόντα που παράγονται από αυτή. Αναλύονται οι διαδικασίες και οι χειρισμοί που είναι αναγκαίοι για μια βιώσιμη μελισσοκομική μονάδα. Συστηματική κατάταξη και φυλές των μελισσών, Βιολογικός κύκλος και κοινωνία των μελισσών, Εχθροί και ασθένειες των μελισσών, Δραστηριότητες και συμπεριφορά των μελισσών, Μελισσοκομικά φυτά, Μελισσοκομικός εξοπλισμός. Επιπλέον παρουσιάζονται οι μέθοδοι συλλογής, αποθήκευσης, τυποποίησης, πιστοποίησης όλων των μελισσοκομικών προϊόντων, καθώς και η διατροφική τους αξία, η χημική τους σύσταση και οι φυσικές τους ιδιότητες. Μελισσοκομικά προϊόντα - Προϊόντα κυψέλης, Κρυστάλλωση του μελιού-Γευσιγνωσία μελιού, Γνωριμία με τα λοιπά προϊόντα της μέλισσας, Επεξεργασία/μεταποίηση, τυποποίηση, πιστοποίηση και εμπορευσιμότητα.
Ημερομηνία δημιουργίας
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
-
Δεν υπάρχει περίγραμμα