Παρουσίαση/Προβολή
Προϊόντα Γαλακτοκομίας (Θ)
(604) - Αντωνία Τέρπου
Περιγραφή Μαθήματος
Νομοθεσία, ορισμός γάλακτος. Είδη γάλακτος. Χημικές και φυσικές ιδιότητες γάλακτος. Παραγωγή και σύσταση γάλακτος – Δείκτες υγιεινής. Ποιοτικός έλεγχος νωπού γάλακτος (έλεγχος νοθείας με νερό, ανίχνευση των διαφόρων ειδών γάλακτος σε μίγματα). Επεξεργασία και μεταποίηση γάλακτος. Έλεγχος βαθμού θερμικής επεξεργασίας γάλακτος. Κύρια προϊόντα γαλακτοκομίας στην Ελλάδα. Προϊόντα γαλακτοκομίας ανά τον κόσμο. Εξοπλισμός βιομηχανίας γάλακτος. Πρότυπες βιώσιμες εγχώριες παραγωγικές μονάδες. Συσκευασία, αποθήκευση, διακίνηση, πιστοποίηση, εμπορία, εξαγωγές γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Ασφάλεια και υγιεινή των βιομηχανιών γάλακτος. Κίνδυνοι επιμόλυνσης. Μαστίτιδες και αντιβιοτικά. Πήξη γάλακτος με χρήση επιθυμητών μικροοργανισμών/Εναρκτήριες καλλιέργειες. Διατροφική αξία. Λειτουργικές ιδιότητες. Νέες τάσεις στη γαλακτοκομία.
Ημερομηνία δημιουργίας
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
-
Δεν υπάρχει περίγραμμα