Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

Μικροβιολογία Τροφίμων (Θ)

(407) -  Αντωνία Τέρπου

Περιγραφή Μαθήματος

Εισαγωγή στις βασικές αρχές Μικροβιολογίας τροφίμων. Είδη μικροβιακών κυττάρων - Ονοματολογία-Ταξινόμηση. Μελέτη μικροοργανισμών που ενδιαφέρουν την τεχνολογία τροφίμων καθώς και την παραγωγή τρόφιμων ύστερα από ζύμωση με αρχικές καλλιέργειες επιλεγμένων μικροοργανισμών. Παθογόνα βακτήρια, ιοί και πρωτόζωα που μολύνουν τον άνθρωπο μέσω τροφίμων και νερού. Τρόποι μολύνσεως τροφίμων. Τροφικές δηλητηριάσεις και τροφικές λοιμώξεις. Μικροβιολογικές αλλοιώσεις τροφίμων κατά την παραγωγή και συντήρηση - ασφάλεια και υγιεινή των βιομηχανιών. Προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των μικροοργανισμών στα τρόφιμα. Απαρίθμηση μικροβιακού πληθυσμού στα τρόφιμα. Εκλεκτικά υποστρώματα και εξειδικευμένες τεχνικές ανίχνευσης. Μέσα καταστροφής  μικροβίων. Μικροοργανισμοί που χρησιμοποιούνται από τη Βιομηχανία Τροφίμων - Ανάπτυξη και έλεγχος επιθυμητών και ανεπιθύμητων μικροοργανισμών.  Επιλογή επιθυμητών εναρκτήριων καλλιεργειών για την παρασκευή ασφαλών τροφίμων. Ένζυμα παραγόμενα σε βιομηχανική κλίμακα από μικρόβια.

 

Ημερομηνία δημιουργίας

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021