Γεωαρχαιολογία

Ανακοινώσεις

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΝΑΣΚΑΦΗ
- Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 - 12:00 π.μ. -

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ  ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Στη θέση «Φανερωμένη» στο Χιλιομόδι Κορινθίας διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά ανασκαφή και επιφανειακή έρευνα στο πλαίσιο εγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος, υπό τη Διεύθυνση της Δρ. Έλενας Κόρκα, Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Η ανασκαφή έχει διάρκεια έξι εβδομάδων από τις 01/09/2015 έως τις 09/10/2015. Ανασκάπτεται οργανωμένο νεκροταφείο αρχαϊκών χρόνων πλούσια κτερισμένο, το οποίο συνδέεται με την αρχαία Τενέα, την κυριότερη πολίχνη της Τενεατικής πεδιάδας, η οποία βρίσκονταν σε μια καίρια στρατηγική θέση, καθώς αποτελούσε το πέρασμα από το Άργος προς την Αρχαία Κόρινθο και τις Κεγχρεές, το δεύτερο μεγάλο λιμάνι της Κορίνθου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στις ανασκαφικές πρακτικές, να ασχοληθούν με την καταγραφή και φωτογράφηση των ευρημάτων αλλά και να συμμετέχουν στην διεξαγωγή της επιφανειακής έρευνας υπό την καθοδήγηση έμπειρων αρχαιολόγων, συντηρητών, ανθρωπολόγων, μηχανικών, γεωλόγων και άλλων ειδικών που απαρτίζουν την ερευνητική ομάδα του προγράμματος.    

Ταυτόχρονα διεξάγονται και εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα οποία μπορούν να συμμετέχουν επικουρικά οι εκπαιδευόμενοι φοιτητές.

Για το χρόνο πρακτικής του κάθε φοιτητή χορηγείται βεβαίωση από την Διευθύντρια της έρευνας.

              Το συνολικό κόστος διαμονής είναι 100 €

Ως ελάχιστος χρόνος εκπαίδευσης προτείνονται οι δύο εβδομάδες.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και 10 Αυγούστου 2015

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944362836

Emai:ekorka@otenet.gr