ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ σε σχολικές μονάδες

Γενικές οδηγίες παρακολούθησης

H αξιολόγηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων του μαθήματος, πέραν της γραπτής εξέτασης, πραγματοποιείται επίσης και με την υποχρεωτική Διδακτική Άσκηση, η οποία αξιολογείται (2/10).

Κατόπιν της έγκαιρης δήλωσης εγγραφής για τη Διδακτική Άσκηση, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν δύο παρακολουθήσεις μαθημάτων. Σε κάθε Διδακτική Άσκηση θα γίνεται παρατήρηση μίας δίωρης συνεχόμενης διδασκαλίας. Όσοι/Όσες συμμετέχουν θα πρέπει προηγουμένως να έχουν εκτυπώσει και να έχουν μαζί τους το Φύλλο Παρατήρησης διδασκαλίας (θα το βρείτε παρακάτω), το οποίο θα συμπληρώνεται την ώρα της διδασκαλίας και θα παραδίδεται στον συνοδεύοντα καθηγητή. Μετά από την παρακολούθηση της διδασκαλίας συνεχόμενα ακολουθεί και μία ώρα θεωρητικό μάθημα, στον ίδιο χώρο, στο οποίο θα πρέπει επίσης να υπάρχει παρουσία, ώστε να θεωρείται ολοκληρωμένη η συμμετοχή σε κάθε διδακτική επίσκεψη.

Σχολεία πραγματοποίησης της Διδακτικής Άσκησης

Στο αρχείο που ακολουθεί, δίπλα στον αύξοντα ατομικό Αριθμό Μητρώου, υπάρχουν αριθμημένα τα δύο σχολεία στα οποία θα γίνουν οι δύο διδακτικές επισκέψεις, για κάθε φοιτητή/τρια που δήλωσε συμμετοχή την τρέχουσα περίοδο. Τα ονόματα των σχολείων, τη διεύθυνσή τους, οδηγίες πρόσβασης, καθώς και το ακριβές πρόγραμμα (ημέρες και ώρες) των δύο επισκέψεων της Διδακτικής Άσκησης, μπορείτε να τα αναζητήσετε στο τέλος του ίδιου αρχείου.

Παρουσία στο σχολείο

Όλοι και όλες θα πρέπει να βρίσκεστε έγκαιρα στα σχολεία, τις ώρες που προβλέπονται, και να έχετε μαζί σας τη φοιτητική σας ταυτότητα για ταυτοποίηση των στοιχείων σας. Μετά την είσοδο στις τάξεις δεν θα γίνεται δεκτή καμία παρουσία. Δεν επιτρέπεται με την είσοδο στο σχολείο και τις σχολικές τάξεις να εμφανίσετε κινητό τηλέφωνο, τρόφιμα ή ροφήματα. Μπορεί να δοθεί βεβαίωση για εργασία, αν ζητηθεί έγκαιρα, πριν την πραγματοποίηση της Άσκησης.

Φύλλο Παρατήρησης Διδασκαλίας (word)
Φύλλο Παρατήρησης Διδασκαλίας (pdf)

Φοιτητές/τριες (κατά αύξουσα σειρά ΑΜ) που ολοκλήρωσαν τη Διδακτική Άσκηση (εαρινό εξάμηνο 2024)

και μπορούν να προσέλθουν στην εξέταση του μαθήματος σε οποιαδήποτε περίοδο

Φοιτητές/τριες ανά ΑΜ που ολοκλήρωσαν Διδακτική Άσκηση (εαρινό 2024)