Παρουσίαση αποτελεσμάτων της έρευνας "Gen Z unmuted"
- Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 - 12:02 μ.μ. -

Την Παρασκευή 6 Μαίου, στις 18.00 θα παρουσιαστούν στην αίθουσα 102 του Τμήματος, Σοφοκλέους 1, στον 1ο όροφο, τα αποτελέσματα της έρευνας "Gen Z unmuted"  την οποία πραγματοποίησαν παλιοί και νέοι συνεργάτες του Τμήματος. 

"Ποιες είναι οι απόψεις των νέων έως και 25 ετών για ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης την τελευταία διετία; Ποια Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χρησιμοποιούν περισσότερο; Ποιες πηγές ενημέρωσης επιλέγουν και πώς διαμορφώνουν την πολιτική τους άποψη; Τι πιστεύουν για την παραπληροφόρηση και πόσο εύκολα πέφτουν θύματα ψευδών ειδήσεων; Σκοπεύουν να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές;"

Όπως δηλώνουν οι συντελεστές της έρευνας, αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα με τα οποία καταπιάνεται η έρευνα του Eteron - Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή.
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα στην Ελλάδα που αναδεικνύει αυτή τη θεματολογία εστιάζοντας αποκλειστικά στην ηλικιακή κατηγορία 16 – 25 ετών, τη Generation Ζ ή Gen Z. 
Η κατάρτιση του ερωτηματολογίου και η παρουσίαση και ανάλυση των βασικών συμπερασμάτων της έρευνας έγινε από τριμελή ερευνητική ομάδα, αποτελούμενη από την Αναστασία Βενετή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Bournemouth (UK), το Σταμάτη Πουλακιδάκο, Επίκουρο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τον Αλέξανδρο Μινωτάκη, Υπ. Διδάκτορα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ