Έναρξη εργαστηριακών ασκήσεων - Αναλυτικό πρόγραμμα και σειρά ασκήσεων
- Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 - 12:22 π.μ. -

Τη Δευτέρα 6/3 ξεκινάνε οι ασκήσεις στου χώρους του Εργαστηρίου Πυρηνικής Φυσικής με βάση το ανακοινωμένο πρόγραμμα.

Η σειρά διεξαγωγής ασκήσεων για κάθε ομάδα έχει αναρτηθεί σε πίνακα, ενώ καταγράφεται και στα στοιχεία της κάθε ομάδας στο eClass. Οι διδάσκοντες παρουσιάζονται στο αναλυτικό πρόγραμμα ασκήσεων

Προαπαιτούμενο για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών ασκήσεων θεωρείται το υλικό που παρουσιάστηκε στην εισαγωγική διάλεξη (υπάρχει καταγεγραμμένο και το βίντεο) και αναλύεται διεξοδικά στο θεωρητικό μέρος του εργαστηριακού οδηγού. Η μελέτη των παραπάνω κρίνεται απαραίτητη για τη συμμετοχή σας στις εργαστηριακές ασκήσεις. Για κάθε άσκηση θα πρέπει να προετοιμάζεστε ειδικά μελετώντας το αντίστοιχο κομμάτι του Εργαστηριακού Οδηγού ΠΡΙΝ έρθετε στο Εργαστήριο.

 

Συνοψίζουμε ορισμένους βασικούς κανόνες:

  • Προσέλευση την ΑΚΡΙΒΗ ΩΡΑ έναρξης (δεν προβλέπεται “ακαδημαϊκό τέταρτο”)
  • Τήρηση στοιχειωδών κανόνων ακτινοπροστασίας (μεγιστοποίηση απόστασης από πηγές, ελαχιστοποίηση χρόνου χρήσης κοντά, ΟΧΙ φαγητό-ποτό-νερό στο εργαστήριο, πλύσιμο χεριών μετά τη χρήση πηγών, επιστρέφουμε ΠΑΝΤΑ τις πηγές στο χώρο φύλαξης, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των υπευθύνων)
  • Προϋπόθεση για τη συμμετοχή η προηγούμενη μελέτη του εισαγωγικού - θεωρητικού κομματιού του Εργαστηριακού Οδηγού και η παρακολούθηση της εισαγωγικής διάλεξης
  • Προετοιμασία για την κάθε άσκηση από το αντίστοιχο κομμάτι του εργ. οδηγού
  • Παράδοση γραπτής εργασίας την επόμενη εβδομάδα της άσκησης (δυνατότητα παράτασης ΜΟΝΟ για άλλη μία εβδομάδα για σοβαρό λόγο)
  • Παράδοση των ασκήσεων γίνεται μέσω του eClass
  • Σε περίπτωση απουσίας (δυνατότητα μόνο μίας για σοβαρό λόγο) ενημερώστε εγκαίρως τον Κο Δημήτρη Παππά (dpappas@phys.uoa.gr) για άμεσο προγραμματισμό αναπλήρωσης. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
  • Για την επιτυχή ολοκλήρωση του Εργαστηρίου (που απαιτείται για να περάσετε το μάθημα, στο βαθμό του οποίου συνυπολογίζεται κατά 25% ο βαθμός του εργαστηρίου) απαιτείται να έχετε κάνει όλες τις ασκήσεις, να έχετε παραδώσει γραπτη εργασία και να έχετε προβιβάσιμο βαθμό.

από το Εργαστήριο