Συγχαρητήρια, ξεκινήσατε να εργάζεστε σε μια εταιρία παραγωγής ντοκιμαντέρ. Το τελευταίο project της εταιρίας έχει ως θέμα τους Γάλλους συγγραφείς του 20ου αιώνα και χρηματοδοτείται- κατά 50%-  από το κανάλι ARTE, υπό την προϋπόθεση η εταιρία σας να βρει το υπόλοιπο 50% των κεφαλαίων που χρειάζονται. Ο εργοδότης σας σάς ζητάει να ετοιμάσετε ένα ραδιοφωνικό σποτ που θα διαφημίζει το πρώτο βίντεο ώστε να προσελκύσετε τα κεφάλαια στην πλατφόρμα https://www.kickstarter.com/.

Μπορεί να μη γνωρίζετε και πάρα πολλά για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε τον ήχο με τη βοήθεια του υπολογιστή σας αλλά αυτό δεν είναι μεγάλο  πρόβλημα για εσάς... αφού μπορείτε να μάθετε για τον ψηφιακό ήχο, για το  πώς εισάγεται και αποθηκεύεται στον υπολογιστή και πώς μπορείτε να τον επεξεργαστείτε με το κατάλληλο λογισμικό.
 
Για να πετύχετε λοιπόν τον στόχο σας θα προχωρήσετε μεθοδικά και οργανωμένα. Θα γνωρίσετε ένα δημοφιλές περιβάλλον ελεύθερου λογισμικού, το Audacity, για την επεξεργασία ψηφιακού ήχου. Θα δείτε παραδείγματα επεξεργασίας, μίξης και δημιουργίας αρχείων ήχου μέσω του λογισμικού αυτού.
 
Στο τέλος της διαδικασίας θα έχετε καταφέρει να προετοιμάσετε και να δημιουργήσετε ένα αρχείο ήχου με το δικό σας ραδιοφωνικό διαφημιστικό σποτ του σύντομου ντοκιμαντέρ σας.
 

Βήματα
  1. Συντάξτε το κείμενο του διαφημιστικού σας σποτ που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το όνομα του ντοκιμαντέρ σας καθώς και μια σύντομη (ελκυστική!) περιγραφή. (Η δείτε το παράδειγμα για τον Camus)
  2. Επιλέξτε και κατεβάστε το μουσικό κομμάτι που σας αντιπροσωπεύει από το youtube χρησιμοποιώντας το εργαλείο https://www.onlinevideoconverter.com/video-converter . (Εδώ χρησιμοποιείται η εισαγωγή του Killing an arab των The Cure)Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ηχητικά εφε από το http://www.sounddogs.com. ( Εδώ χρησιμοποιείται ο λόγος του Camus κατά την απονομή του Nobel από 2:10- 2:21)
  3. Εκκινήστε το Audacity που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας και ηχογραφήστε την αφήγηση
  4. Κάντε το μοντάζ και αποθηκεύστε το σαν Mp3. Προσοχή! Το σποτάκι δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 30"
  5. Ανεβάστε το αρχείο στις εργασίες
  6. Evaluation!