εξετάσεις
- Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 -

Καλημέρα,

σας στέλνω την ύλη, είναι κείμενα που έχουμε δουλέψει πολύ στην τάξη (μιλώ για την ομάδα 'απαραίτητα'), και τα οποία περιμένω να σας επηρεάσουν με κάποιο τρόπο στη δουλειά σας. Σας στέλνω κι ένα νέο κείμενο, από μια παράσταση του Μ. Μαρμαρινού στην Επίδαυρο, γιατί αφενός φωτίζει πολύ ωραία το θέμα του Χορού, αφετέρου έχει να κάνει με τα όσα συζητήσαμε στο τελευταίο μάθημα. 

Επαναλαμβάνω ότι, με δεδομένο τον λίγο χρόνο που είχαμε, πρέπει να 'απαλλαγείτε' από κάθε άγχος για μια "παράσταση". Θα κριθείτε από την συλλογική και συνεπή σας εργασία, στο κομμάτι που εσείς θα επιλέξετε. Σας θυμίζω ότι, για τους παραπάνω λόγους, αποφασίσαμε να κάνουμε μια 'φτωχή' παράσταση: όχι σκηνικά-κοστούμια, όχι μουσικές-χορογραφία, όχι φώτα, όχι πρόγραμμα-αφίσα (παρά μόνο ένα σημείωμα-καταγραφή της πορείας της δουλειάς και των αξόνων σας). Σε αυτή την εξαίρεση πρέπει να προστεθούν και τα επιπλέον κείμενα: στη φάση που βρισκόμαστε, αποτελούν κι αυτά ένα  στοιχείο που χρειάζεται επιπλέον δουλειά για να ενσωματωθεί στην παράσταση. Η ομάδα που ήδη μας έδειξε ένα (ωραίο) τέτοιο κομμάτι εννοείται ότι θα το κρατήσει, αλλά κατά τ' άλλα επικεντρωθείτε στο κείμενό σας. 

Επειδή τη Δευτέρα 1 Ιούλη οι εξετάσεις του Σοφοκλή θα τελειώσουν αργότερα λόγω προφορικής εξέτασης, είναι δύσκολο να δουλέψουμε ως τις 5. Αν μπορείτε να καθίσετε πιο αργά, μου το λέτε και βλέπω αν υπάρχει δυνατότητα από την aula και δική μου. Αν όχι, να δουλέψουμε μαζί την Τρίτη, 2 Ιούλη, 10.00-12.00; Παρακαλώ ας αναλάβει ένας να με ενημερώσει, όχι πολλοί, για να συνεννοηθούμε.

 

Καλή επιτυχία σε όλα,

Ιωάννα Ρ.