Φυλλάδια για στήριξη παιδιών και εφήβων μετά από πυρκαγιές
- Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 -
Εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ, σας στέλνουμε για ενημέρωση τα ακόλουθα φυλλάδια που αναπτύχθηκαν από το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ, σχετικά με την στήριξη παιδιών και εφήβων μετά από πυρκαγιές:
Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη παιδιών και εφήβων μετά από φυσικές καταστροφές: Χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχοκοινωνική προσαρμογή παιδιών και εφήβων μετά από πυρκαγιά.
http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/Stirixi-twn-paidiwn-meta-apo-pyrkagies-Ergastirio-Sxolikis-Psychologias-NKUA.pdf
Κατευθύνσεις για τη συζήτηση στην τάξη επιστρέφοντας στο σχολείο μετά από την εμπειρία ενός καταστροφικού γεγονότος: Η περίπτωση της πυρκαγιάς. 
http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/Stirixi-paidiwn-stin-taxi-meta-apo-pyrkagies-Ergastirio-Sxolikis-Psychologias-NKUA.pdf

Επιστρέφοντας στο σχολείο μετά από την εμπειρία ενός καταστροφικού γεγονότος: Η περίπτωση της πυρκαγιάς. Χρήσιμες επισημάνσεις για γονείς προς μια περίοδο ανάκαμψης και ψυχολογικής προσαρμογής. 
http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/Stirixi-paidiwn-apo-goneis-meta-apo-pyrkagies_Ergastirio-Sxolikis-Psychologias-NKUA.pdf

Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις ανάγκες των παιδιών και των εφήβων σε καταστάσεις κρίσεων καθώς και αποτελεσματικούς τρόπους στήριξής τους.
Παρακαλούμε για διάχυση της ενημέρωσης για τη στήριξη όλων των μελών των σχολικών κοινοτήτων.


Σίσσυ Χατζηχρήστου
Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας


Δ
είτε τα νέα μας στο: https://www.facebook.com/pg/schoolpsychlab/about/