Βασικό Εργαστήριο Φυσικής II (10ΥΚΟ06)

Ανακοινώσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΙ 2022-2023
- Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023 - 3:16 μ.μ. -

Οι εγγραφές στο “Εργαστήριο Φυσικής II” του ακαδημαϊκού έτους 2022-23 θα πραγματοποιηθούν ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω της ιστοσελίδας του Εργαστηρίου Φυσικής ΙI στο eclass, από την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου μέσω της πλατφόρμας e-class (https://eclass.uoa.gr/courses/PHYS179/).

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές-τριες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα Εργαστήρια Φ ΙΙ, για το Ακαδ. Έτος 2022-2023, να εγγραφούν σε μία από τις Ομάδες Χρηστών, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί στην η-τάξη έως και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου .

Η έναρξη του “Εργαστηρίου Φυσικής ΙΙ” ορίζεται για την εβδομάδα 20/2-24/2 και ο κάθε φοιτητής θα πρέπει να προσέλθει στο τμήμα το οποίο έχει ενταχθεί και έχοντας διαβάσει πολύ καλά την άσκηση με την οποία ξεκινάει το εργαστήριο. Η παρουσία των φοιτητών είναι υποχρεωτική και καταγράφονται απουσίες, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα εργαστήρια του Τμήματος Φυσικής. Οι φοιτητές θα διαβάσουν την άσκηση που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν από την ηλεκτρονική μορφή του Εργαστηριακού Οδηγού που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Φυσικής ΙΙ στο eclass στο πεδίο “Έγγραφα” στον φάκελο «ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023» ενώ, θα τον παραλάβουν σε εκτυπωμένη μορφή την ημέρα που θα πραγματοποιήσουν την 1η Εργαστηριακή Άσκηση. Ο Εργαστηριακός Οδηγός περιέχει όλες τις ασκήσεις του εργαστηρίου καθώς και τον Κανονισμό λειτουργίας του Εργαστηρίου Φυσικής ΙΙ τον οποίο οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν μελετήσει και κατανοήσει απόλυτα, πριν την έναρξη των εραγσηρίων.

Στο πλαίσιο απόκτησης εκπαιδευτικής και διδακτικής εμπειρίας κατά τη διάρκεια των Εργαστηρίων Φυσικής, οι φοιτητές θα προετοιμάσουν, θα παρουσιάσουν και θα διδάξουν, ακολουθώντας την επιστημονική διαδικασία της μικροδιδασκαλίας επιστημονικών αντικειμένων, σε συμφοιτητές τους αλλά και μαθητές σχολείων, την πρώτη άσκηση που θα πραγματοποιήσουν στο συγκεκριμένο Εργαστήριο (Δηλαδή, την άσκηση για την οποία θα είναι προετοιμασμένοι να ξεκινήσουν το Εργαστήριο Φυσικής IΙ θα την παρουσιάσουν στις ημερομηνίες που αναφέρονται στη συνέχεια, όχι την πρώτη ημέρα του Εργαστηρίου. Την πρώτη ημέρα, θα πραγματοποιήσουν κανονικά την εργαστηριακή τους άσκηση, όπως περιγράφεται παραπάνω και θα βαθμολογηθούν για αυτή). Οι παρουσιάσεις αυτές είναι υποχρεωτικές, βαθμολογούνται από τους επιβλέποντες και θα πραγματοποιηθούν για το Εργαστήριο Φυσικής IΙ την εβδομάδα 27/3/23-31/3/23.

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στους φοιτητές από τους επιβλέποντες του εργαστηρίου. Υπεύθυνος του “Εργαστηρίου Φυσικής IΙ” είναι ο κ. Σπυρίδων Γαρδέλης και για κάθε διευκρίνιση παρακαλώ στείλτε e-mail στο s.gardelis@phys.uoa.gr