Διεθνές Forum Δημοσιογραφίας από το iMEdD KAI Δύο θέσεις 4μηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στο iMEdD
- Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 - 8:34 μ.μ. -

Άνοιξαν οι εγγραφές για το Διεθνές Forum Δημοσιογραφίας από το iMEdD

Οι εγγραφές για το Διεθνές Forum Δημοσιογραφίας που διοργανώνεται από το iMEdD, είναι πλέον ανοικτές. Όπως και πέρσι, στοχεύουμε στην προώθηση ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, όπου ακαδημαϊκοί και φοιτητές-τριες μπορούν να συμμετάσχουν σε ουσιαστικές συζητήσεις, να μοιραστούν ιδέες και να δικτυωθούν με αξιόλογους επαγγελματίες στον τομέα της δημοσιογραφίας. Το Διεθνές Forum Δημοσιογραφίας δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να εξερευνήσουν τις νέες τάσεις, να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις από ειδικούς. Θεωρούμε ότι η φοιτητική κοινότητα διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της δημοσιογραφίας και η παρουσία τόσο ακαδημαϊκών όσο και φοιτητών-τριών σε αυτό το Forum είναι πολύτιμη.

Σας ενθαρρύνουμε να προωθήσετε αυτή την ευκαιρία μεταξύ των φοιτητών-τριών σας και να εξασφαλίσετε την ενεργό συμμετοχή τους σε αυτή την εποικοδομητική συνάντηση.

 

Δύο θέσεις 4μηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στο iMEdD

 

Προσφέρουμε δύο θέσεις απασχόλησης στο iMEdD (incubator for Media Εducation and Development) για την Φθινοπωρινή-Χειμερινή περίοδο (2 Οκτωβρίου - 2 Φεβρουαρίου 2023), στο πλαίσιο του νέου κύκλου αμειβόμενης πρακτικής άσκησης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι δύο επιλεγμένοι υποψήφιοι/ες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στον οργανισμό για 4 μήνες και να αποκτήσουν γνώση και εμπειρία στις παρακάτω θέσεις:

  • Δημοσιογραφική ομάδα - 1 θέση

Οι δημοσιογράφοι του iMEdD δημιουργούν δημοσιογραφικό περιεχόμενο σε διάφορες μορφές, περιλαμβανομένων κειμένων, γραφημάτων, οπτικών ιστοριών, βίντεο και φωτορεπορτάζ. Οι δημοσιογράφοι μας ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές στο storytelling, την έρευνα, το data reporting, το fact checking και παράγουν ποιοτικό περιεχόμενο που απευθύνεται τόσο σε δημοσιογράφους όσο και στο ευρύ κοινό και διανέμεται μέσω των καναλιών ενημέρωσής μας και διαμοιράζεται με ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. 

Οι ιδανικοί συμμετέχοντες θα είναι τελειόφοιτοι δημοσιογραφίας ή απόφοιτοι δημοσιογραφίας ή επαγγελματίες δημοσιογράφοι που θα γνωρίζουν τα βασικά στοιχεία της δημιουργίας περιεχομένου, θα είναι εξοικειωμένοι με την παραγωγή δημοσιογραφικού περιεχομένου, θα παρακολουθούν νέα formats και εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών για σκοπούς διαχείρισης δεδομένων και δημοσιογραφίας δεδομένων. Επιθυμητές οι καλές γραπτές και προφορικές γλωσσικές δεξιότητες στα αγγλικά και στα ελληνικά.

  • Τμήμα Οικονομικών - 1 θέση

Το Τμήμα Οικονομικών του iMEdD είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση των οικονομικών συναλλαγών και των σχετικών λειτουργικών εξόδων των πέντε πυλώνων (incubator, ideas zone, iMEdD Lab, Out of The Box, Inside the Box).

 

Οι ιδανικοί υποψήφιοι/ες για τη θέση αυτή θα πρέπει να διαθέτουν καλές γραπτές και προφορικές γλωσσικές δεξιότητες στα αγγλικά και στα ελληνικά.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα υποβολής αίτησης ηλεκτρονικά έως τις 2 Αυγούστου 2023, στις 10:00 π.μ. (EST). Εάν έχουν υποβάλει αίτηση στο παρελθόν και δεν έχουν επιλεγεί, μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση για έως και 3 θέσεις πρακτικής άσκησης, με σειρά προτίμησης.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, καθώς και οποιαδήποτε άλλη έκδοση άδειας εργασίας ή βίζας απαιτείται, είναι ευθύνη του ασκούμενου.

Όλοι οι αιτούντες θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της αίτησής τους έως την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

 

*Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) καλωσορίζει νέους ανθρώπους στην Αθήνα για μία τετράμηνη πρακτική άσκηση, δύο φορές τον χρόνο, από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο και από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο.

 

 

Λίγα λόγια για το iMEdD: 

Το iMEdD (incubator for Media Education and Development) είναι ένας μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός Oργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας, της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία με βασικό μέλημα την αξιοκρατία και την αριστεία. Παραμείνετε ενημερωμένοι για όλες τις δραστηριότητες του iMEdD με την εγγραφή σας στο newsletter ή ακολουθώντας τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Instagram

 

 

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και ελπίζουμε να υποδεχτούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριές σας στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης και στο Διεθνές Forum Δημοσιογραφίας.

 

Με εκτίμηση,

 

Η ομάδα του iMEdD