Ενημέρωση για πρακτική
- Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 -

Καλησπέρα σε όλες και όλους,

Αναφορικά με τη συνέχιση της πρακτικής, λόγω του ότι δεν βρίσκεστε όλες/όλοι στο ίδιο στάδιο διεκπεραίωσης των δικαιολογητικών της πρακτικής, θα βγάζω διαφορετικές ανακοινώσεις-ενημερώσεις που να καλύπτουν όλες τις πιθανές υπο-περιπτώσεις/στάδια που μπορεί να βρίσκεστε ως προς τη διαδικασία έναρξης της πρακτικής σας και εσείς θα πράττετε ανάλογα με την υποπερίπτωση που "ταιριάζετε". Για εξαιρετικά ειδικές περιπτώσεις, οι ενδιαφερόμενες/οι μπορεί να ενημερωθούν ατομικά με μήνυμα μέσω του eclass. Την παρούσα ανακοίνωση διαβάστε τη παρακαλώ όλες και όλοι για να αντιληφθείτε το πλαίσιο διεκπεραίωσης της πρακτικής από εδώ και πέρα.

Ξεκινάω από τις πιο "απλές" περιπτώσεις, όσες και όσους δεν έχουν φέρει σε εμένα ακόμα υπογεγραμμένο το συμφωνητικό, ή ξεκινάνε τώρα τη διαδικασία αναζήτησης φορέα, είτε για να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, είτε από Σεπτέμβρη:

Όσες και όσοι ξεκινάτε τώρα τη διαδικασία ή επιθυμείτε να αλλάξετε φορέα, μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδικασία έναρξης όπως αυτή περιγράφεται στις σχετικές οδηγίες και να χρησιμοποιήσετε το συμφωνητικό (και τα άλλα έγγραφα) που είναι ανεβασμένα στο φάκελο "δικαιολογητικά έναρξης", διότι η φόρμα του συμφωνητικού ΔΕΝ θα αλλάξει. Επίσης, ισχύουν οι χρόνοι που αναφέρονται στις οδηγίες, ότι δηλ. για την ημερομηνία έναρξης της πρακτικής υπολογίζετε ένα μήνα από τη στιγμή που θα παραδώσετε τα δικαιολογητικά σας στον κο Αδάμο, στο γραφείο της πρακτικής, σε έντυπη μορφή (ακουλουθείτε δηλ. τις οδηγίες ως έχουν).

Στην περίπτωση που έχετε ήδη πάρει υπογραφές από το φορέα και το συμφωνητικό αναγράφει (στη σελίδα 2) την παλιά ημερομηνία, μπορείτε απλά να αντικαταστήσετε τη σελίδα 2 (δεν χρησιμοποιείτε μπλάνκο για να διορθώσετε τις ημερομηνίες, απλά την ξανασυμπληρώνετε), χωρίς να χρειάζεται να ξαναπάρετε υπογραφές από το φορέα σας (απλά συνεννοηθείτε μαζί του για το νέο διάστημα).

Σε περίπτωση που έχετε πάρει υπογραφή και από εμένα και απλά δεν έχετε πάει τα δικαιολογητικά στον κο Αδάμο, αλλάζετε και πάλι τις ημερομηνίες όπως σας περιέγραψα μόλις και πηγαίνετε το συμφωνητικό απευθείας στον κο Αδάμο. Πριν πάτε στο γραφείο της πρακτικής καλό είναι να παίρνετε ένα τηλ. πρώτα τον κο Αδάμο για να σας λέει πότε θα είναι εκεί ο ίδιος για να παραλάβει τα δικαιολογητικά σας, μέχρι να σας βγάλω ανακοίνωση και για τις δικές του ώρες και ημέρες υποδοχής.

Σημαντικές σημειώσεις για όλες και όλους:

1. Οι νέες ώρες συνεργασίας μου για έλεγχο και υπογραφή των δικαιολογητικών της πρακτικής θα είναι κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 11.00- 14.00 (γρ. 108), αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Προσέχουμε να τηρούμε πάντα τα υγειονομικά προληπτικά μέτρα, τόσο κατά τη μετακίνησή μας εκτός σπιτιού, όσο και κατά την παρουσία μας στο Πανεπιστήμιο. Ως εκ τούτου, στο γραφείο θα μπορεί να εισέρχεται ένα άτομο κάθε φορά.

2. Το αργότερο που μπορείτε να ξεκινήσετε την πρακτική σας (δεδομένου ότι το πρόγραμμα έχει πάρει παράταση μέχρι και 31/12/2020), είναι η 15η Σεπτεμβρίου 2020 (με ημερομηνία λήξης της πρακτικής τη 14η Δεκεμβρίου 2020). Αφήνουμε ένα περιθώριο 15 περίπου ημερών για την κάλυψη πιθανών έκτακτων περιπτώσεων (γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, ασθενειών κλπ.). Ακόμα και εάν επιθυμείτε να εκκινήσετε την πρακτική σας το Σεπτέμβρη, ξεκινήστε τη διαδικασία από τώρα, διότι τον Αύγουστο το γραφείο πρακτικής συνήθως υπολειτουργεί και αρκετοί θα λείπουμε κιόλας (λογικά πάντα), συν το ότι τώρα έχουμε και τις έκτακτες συνθήκες που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Κοινώς, όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά.

3. Κάθε φορέας στον οποίο πηγαίνετε είναι εκ του νόμου υπεύθυνος να τηρεί μέτρα υγειονομικής προστασίας και να ΜΗΝ ζητάει από εσάς να φέρνετε δικό σας υγειονομικό εξοπλισμό (π.χ. μάσκες , αντισηπτικά κλπ.). Ό,τι χρειάζεται βάσει νόμου, πρέπει να σας το προμηθεύει ο φορέας.

Αυτά προς το παρόν. καλή μας "επανεκκίνηση".