Ενημέρωση για συνέχιση πρακτικής
- Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 -

Καλησπέρα σε όλες και όλους,

Σήμερα έγινε μια πρώτη ενημέρωση για τη συνέχιση της ΠΑ στη μετά-κορωνοϊό εποχή. Παρέθεσα τα δεδομένα που υπάρχουν (οργανωτικά ζητήματα, θέματα υγειονομικής ασφάλειας, διαθεσιμότητα φοιτητριών/ών και φορέων). Για τα οργανωτικά ζητήματα έχω ήδη απευθύνει ερωτήματα στο γραφείο της πρακτικής και αναμένω τις προσεχείς ημέρες απαντήσεις αναφορικά με το πώς θα διεκπεραιωθούν οι γραφειοκρατικές διεργασίες και πρακτικά ζητήματα (διακίνηση συμφωνητικών, αλλαγές ημερομηνιών σε ήδη κατατεθειμένα συμφωνητικά, διασφάλιση σωστών υγειονομικών συνθηκών στους χώρους εργασίας, προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού εκ μέρους των φορέων κλπ.). Επίσης, έχει ήδη ζητηθεί από το Πανεπιστήμιο η παράταση του παρόντος προγράμματος, προκειμένου να αναπληρωθεί το χαμένο διάστημα. 

Αυτό που ζήτησα από εσάς (από όσες και όσους έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στην πρακτική) είναι να μου κοινοποιήσετε στο μέιλ της πρακτικής (praktiki@media.uoa.gr) τα εξής δύο πράγματα:

1. τις προθέσεις σας για την πρακτική (εάν θέλετε να συνεχίσετε) και εάν δεν θέλετε να συνεχίσετε να μου το κοινοποιήσετε άμεσα για να "ενεργοποιήσω" επιλαχούσες ή επιλαχόντες,

2. όσες και όσοι συνεχίσετε να επικοινωνήσετε με τους φορείς που έχετε ήδη συμφωνήσει για την πρακτική και να ρωτήσετε εάν και εφόσον θα δέχονται άτομα για πρακτική (μη χρειαστεί κάποια/ος να αλλάξει φορέα). Επίσης να ενημερώσετε τους φορείς ότι υποχρεούνται να εξασφαλίσουν συνθήκες και μέσα/εξοπλισμό που να εξασφαλίζουν συνθήκες υγιεινής με βάση τα προλητικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Για όποια άλλη ενημέρωση έχω από το Γρα.Π.Ασ. θα σας μεταφέρω τη σχετική πληροφόρηση. Καλή συνέχεια!