Πρακτική Άσκηση ως μάθημα επιλογής
- Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 -

Καλησπέρα σε όλες και όλους,

Αρκετές/οί από εσάς ίσως διαπίστωσαν σήμερα ότι στο my studies έχουν και βαθμό για την Πρακτική Άσκηση (στο εξής ΠΑ). Η ΠΑ, βάσει της τροποποίησης του εσωτερικού κανονισμού ΠΑ του Τμήματος, αποτελεί πλέον μάθημα επιλογής που θα "τρέχει" στο εαρινό εξάμηνο, βαθμολογείται με βάση την κλίμακα 1-10, παίρνει 4 ects, αλλά ΔΕΝ συνυπολογίζεται ως μάθημα για την απόκτηση του πτυχίου και ο βαθμός ΔΕΝ παίζει ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού μέσου όρου της φοιτήτριας/φοιτητή, αλλά αναγράφεται στο παράρτημα πτυχίου και στην αναλυτική σας βαθμολογία.

Ως ΠΑ που μπορεί να αναγραφεί στο παράρτημα πτυχίου λογίζεται είτε η συμμετοχή στο πρόγραμμα ΠΑ μέσω ΕΣΠΑ, είτε η πραγματοποίηση ΠΑ σε φορέα εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ (π.χ. Βουλή ή άλλο οργανισμό), ο οποίος βάσει συμφωνητικού (βλ. υπόδειγμα που υπάρχει στο eclass για ΠΑ εκτός ΕΣΠΑ) θα σας καλύπτει μισθολογικά και ασφαλιστικά. Επίσης, η επιτυχής ολοκλήρωση της εκτός ΕΣΠΑ πρακτικής, θα πρέπει να πιστοποιείται με βεβαίωση του φορέα/εταιρείας που κάνατε την πρακτική σας, υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο του φορέα (κατ αναλογία της ΠΑ μέσω ΕΣΠΑ)στο τέλος του διαστήματος της ΠΑ που θα έχετε κάνει. Τόσο το συμφωνητικό για την έναρξη της πρακτικής σας, όσο και η βεβαίωση για την επιτυχή ολοκλήρωση της ΠΑ θα πρέπει να προσκομίζονται στον εκάστοτε Επ. Υπεύθυνο της ΠΑ.

ΠΑ η οποία δεν πιστοποιείται με βάση την παραπάνω λογική και δεν προσφέρει μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη ΔΕΝ θα μπορεί να αναγραφεί στο παράρτημα του πτυχίου σας.

Όσες πρακτικές και αν κάνετε, βαθμό μπορείτε να πάρετε μόνο μία φορά.

Επίσης, για να μπορείτε να πάρετε βαθμό για την πρακτική, θα πρέπει να είστε ενεργές φοιτήτριες/ενεργοί φοιτητές του Τμήματος και αφού ολοκληρώσετε την πρακτική σας.

Τέλος, επειδή λάθη είμαστε και ανθρώπους κάνουμε, εάν δεν σας έχει μπει βαθμός για την πρακτική αρκετά μετά από την περάτωσή της, ρίξτε μια υπενθύμιση, γιατί μερικές φορές, με ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι δε γίνεται δουλειά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το νέο εσωτερικό κανονισμό της ΠΑ στο σύνδεσμο: http://www.media.uoa.gr/fileadmin/media.uoa.gr/uploads/pics/news/attachments/17_07_19_ESOTERIKOS_KANONISMOS_PRAKTIKIS_ASKISIS_Tmima_EMME_NEOS.docx.pdf, καθώς και στην αρχική σελίδα του μαθήματος στο eclass.

Καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους!