Σεμιναριακό μάθημα "Θέματα Σύγχρονης Φυσικής"

Περιγραφή

Τα σεμινάρια αυτά στόχο έχουν αφενός να ενημερώνουν τους πρωτοετείς φοιτητές για την ερευνητική δραστηριότητα των Τομέων του Τμήματος και αφετέρου να αναδεικνύουν την παιδαγωγική σημασία του πειραματισμού και της μεθοδολογίας επαλήθευσης ή μη θεωρητικών υποθέσεων που στηρίζουν βασικές έννοιες και αρχές της Φυσικής.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων και οι σχετικές διαδικαστικές λεπτομέρειες υπάρχουν στην ατζέντα και στις πληροφορίες μαθήματος.

Γενικές πληροφορίες

Τα σεμινάρια αυτά στόχο έχουν να αναδεικνύουν την παιδαγωγική σημασία του πειραματισμού και της μεθοδολογίας επαλήθευσης ή μη θεωρητικών υποθέσεων που στηρίζουν βασικές έννοιες και αρχές της Φυσικής.

Δεν υπάρχουν εξετάσεις για αυτό το μάθημα, αλλά η παρουσία των φοιτητών στις διαλέξεις του χειμερινού εξαμήνου (τουλάχιστον κατά 60%) είναι προαπαιτούμενη για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του μαθήματος Φυσικής Ι. Όμοια η παρουσία στις διαλέξεις του εαρινού εξαμήνου είναι προαπαιτούμενη για τη συμμετοχή στις εξετάσεις του μαθήματος Φυσικής ΙΙ.

Ομιλητές

Οι ομιλητές για το έτος 2019-2020 είναι οι ακόλουθοι:

 

Χειμερινό εξάμηνο:

αν. καθ. Σπύρος Γαρδέλης

αν. καθ. Θεόδωρος Μερτζιμέκης

καθ. Ιωάννης Δαγκλής

καθ. Γεώργιος Τόμπρας

 

Εαρινό εξάμηνο:

επ. καθ. Καλλιόπη Δασύρα

καθ. Κωνσταντίνος Βαρώτσος

καθ. Γεώργιος Τόμπρας

Πρόγραμμα σεμιναρίων

Τα σεμινάρια γίνονται στο αμφιθέατρο Αρίσταρχος (και για τα δύο τμήματα, και τα δύο εξάμηνα) σε ώρες/μέρες που αναφέρονται στο Ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε εξαμήνου.

Τα προγραμματισμένα σεμινάρια φαίνονται στην ατζέντα.

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις